Lekker gasgeven

 

Nu is dit voor ons een kleine technische ingreep, maar U hoort hem misschien al aankomen, dit doen wij niet, omdat zowel U als bedrijf (werkgever) en wij als montagebedrijf aansprakelijk zijn, als er iets gebeurt.

En dan uw argument; ‘ja maar wanneer gebeurt nou iets?’ Helaas weet ik dat niet!

Wat ik wel weet, is dat er vaak jonge bezorgers op de fiets zitten, die het niet zo nauw nemen met de verkeersregels en snel betrokken kunnen zijn bij een ongeval.

Maar waarom mag dat dan niet?

Dat zal ik uitleggen: de wet schrijf namelijk voor dat  een elektrische fiets (e-bike) aan de volgende kenmerken moet voldoen:

Daarnaast gelden de volgende regels:

Dus als je een schakelaar of een hand gashendel op je e-bike hebt zitten en je gebruikt deze, dan is het voor de wet geen fiets meer, maar wordt het gezien als een brommer en heb je dus een kenteken en een verplichte W.A. verzekering  en bromfiets rijbewijs nodig.

De delivery e-bike is hier niet voor gekeurd door het RDW en dus ben je dan in overtreding. Mocht er dan toch een aanrijding (met letsel) gebeuren en er zou een politieonderzoek komen, is het leed niet te overzien. De kosten die hier uit voortvloeien, komen dan voor UW (merendeels) en ons bedrijf. En niet te vergeten, bezorger in de kreukels, maaltijd niet bezorgd, fiets in de kreukels, etc.

Ik zeg dus: niet doen om wille van de veiligheid van U en Uw medewerkers.

Gerard Klein

Eigenaar

Ebike Delivery Nederland